Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату03.03.2015, 18:16

Президент України провів нараду в Головному ситуаційному центрі РНБО

Президент Петро Порошенко провів розширену міжвідомчу нараду в Головному ситуаційному центрі при Раді національної безпеки і оборони.

Президент України поінформував присутніх про результати телефонних консультацій у «Нормандському форматі», які він провів вчора, та прийняв доповідь щодо поточної ситуації за результатами поїздки Секретаря РНБО Олександра Турчинова в зону АТО.

Глава держави зазначив, що попри зменшення кількості обстрілів продовжуються провокації з боку бойовиків із застосуванням зброї.

Президент звернув окрему увагу на необхідність забезпечення ефективної роботи пунктів пропуску вздовж лінії розмежування. «Я поставив чіткі завдання і хотів би, щоб вони вже сьогодні були оформлені в конкретні доручення, з конкретними термінами», - сказав Президент. За його словами, необхідно забезпечити ефективні дії, щоб не допустити проникнення розвідувально-диверсійних груп, зброї, забезпечити захист території від контрафактної продукції. З іншого боку, необхідно уникнути корупції, мародерства з боку бойовиків. «Треба фіксувати усі ці випадки. Права і свободи наших громадян нам треба надійно захищати», - заявив Президент.

Глава держави особливо наголосив на необхідності тісної взаємодії з моніторинговою місією ОБСЄ. «По кожному з десяти пунктів, де постійно порушується режим припинення вогню, скрізь мають бути розміщені мобільні постійнодіючі пости ОБСЄ, чітка фіксація режиму припинення вогню, оприлюднення в щоденному режимі доповіді ОБСЄ, в тому числі й українською мовою у засобах масової інформації», - поставив завдання Петро Порошенко.

Президент дав доручення Міністру оборони та Начальнику Генерального штабу надати якомога швидше аналіз ситуації щодо проведення операції в Дебальцевому. «Суспільство має право бути поінформованим», - наголосив Президент.

Учасники наради обговорили питання укріплення лінії оборони по усій лінії зіткнення та зосередили увагу на необхідності облаштування фортифікаційних споруд для захисту особового складу та техніки.

В нараді взяли участь Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, Секретар РНБО Олександр Турчинов, Міністр оборони Степан Полторак, Начальник Генерального штабу Віктор Муженко, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, керівники інших силових відомств, відповідальні особи РНБО та Адміністрації Президента України.

Фотогалерея

Відео