Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.02.2015, 15:03

Олександр Турчинов: Бронеавтомобілі «Саксон» надійдуть на озброєння після доопрацювання та випробувань

В Україну прибуло 20 броньованих автомобілів «Саксон» британського виробництва, ще 55 надійдуть незабаром. Про це Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомив журналістам під час відвідання навчального центру Національної гвардії України у Нових Петрівцях Київської області.

Після передачі військовим сертифікатів на нову та модернізовану техніку для потреб АТО Президент України, Секретар РНБО разом з присутніми оглянули представлену військову техніку українського та іноземного виробництва.

Олександр Турчинов зауважив, що бронеавтомобілі потребують доопрацювання і у найближчий час будуть переобладнані Державним концерном «Укроборонпром» під потреби армії. «Ці «Саксони» прийшли без зброї, ми будемо ставити на них бойовий блок, який має забезпечити ефективне вогневе прикриття Національній гвардії або іншим підрозділам, яким вони поставлятимуться», - наголосив він.

В цьому контексті Секретар РНБО наголосив, що як тільки бронеавтомобілі пройдуть випробування на полігоні, «вони одразу надійдуть на озброєння наших військових.

Президент України та Секретар РНБО оглянули також спеціалізовані машини швидкої допомоги для військових, засоби протибатарейної боротьби, радіорозвідки, безпілотні літальні апарати, машини управління, радіостанції та нові засоби зв’язку для блок-постів і оперативного зв’язку, обладнання для радіоперешкод.

Фотогалерея

Відео