Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.02.2015, 18:31

Олександр Турчинов: Ми звертаємось до українців всього світу об’єднати свої зусилля для допомоги Україні

Відбулась зустріч Секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова з керівництвом Світового Конгресу Українців.

За словами Олександра Турчинова, сьогодні надзвичайно важливою є «координація зусиль українців всього світу для допомоги Україні».

«Йдеться не тільки про гуманітарну допомогу, в чому надзвичайно допомагає Світовий Конгрес, але й щодо впливу українців світу на уряди своїх країн з питань надання Україні військово-технічної допомоги», - сказав він.

Окрім того, Секретар РНБО наголосив на необхідності створення координаційних центрів волонтерських рухів в усіх країнах світу, де мають бажання допомогти Україні, «де розуміють, що українці сьогодні захищають від агресора цивілізований світ». «Було б ефективно це зробити на базі Світового Конгресу Українців, який має напрацьовані зв'язки з владою нашої країни», - зазначив Олександр Турчинов та подякував присутнім за вже надану допомогу.

Своєю чергою президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій наголосив, що надання військово-технічної допомоги Україні стане «реальним стримуючим фактором щодо агресора, і це слугуватиме саме деескалації конфлікту».

«Українська діаспора була є і буде з українською стороною, яка має правду. На нашій стороні є правда і вона переможе», - сказав він.

Фотогалерея