Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.01.2015, 14:24

Олександр Турчинов: Наша боротьба завершиться нашою перемогою!

У 1918 році українці не змогли об'єднатись, мобілізуватись та дати відсіч жорстокому ворогу, сьогодні ж українці мають зробити висновки з історичного досвіду. Про це з нагоди дня пам'яті Героїв Крут Секретар РНБО Олександр Турчинов написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

«Сьогодні 97 років тому, в трохи більше сотні кілометрів від Києва під Крутами чотирьохтисячну армію Михайла Муравйова зупинив вдесятеро менший загін київських студентів та вільних козаків», - написав Олександр Турчинов.

Секретар РНБО у своєму дописі ототожнив російсько-більшовистську агресію з сучасною агресією російсько-путінською проти України. «Лють, жорстокість та брехня - ось, що відрізняє тих, хто воює не «за», а «проти». Не за свою державу, не за свою сім'ю, а проти гідності та свободи іншого народу. Такою була російсько-більшовистська агресія проти України у 1918 році, такою є російсько-путінська агресія 2014-2015 років», - сказав він.

Олександр Турчинов відзначив, що ще тоді, як і сьогодні, в Україні були герої, «але у далекому 1918 нація не змогла об'єднатись, мобілізуватись та дати відсіч жорстокому ворогу. Сьогодні ми маємо зробити висновки з нашого історичного досвіду», - підкреслив він.

«У нашій єдності - наша сила. І наша боротьба «за» - за свій дім, за своїх дітей, за свою свободу, за свою країну завершиться нашою перемогою!» - висловив переконання Секретар РНБО.