Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату27.01.2015, 19:26

Відбулося чергове засідання Спільної робочої групи Україна–НАТО з питань воєнної реформи

Сьогодні в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбулося чергове засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи. Делегацію від України очолив заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України - Голова української частини Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи генерал-полковник Михайло Коваль

Захід відбувся під головуванням заступника Генерального секретаря НАТО з політичних справ та політики безпеки Террі Стаматопулоса.

Під час засідання глава української делегації ознайомив присутніх з безпековою ситуацією в Україні, станом реформування складових сектору безпеки і оборони нашої держави та нарощування обороноздатності, а також поточними результатами співробітництва України з НАТО та основними напрямами діяльності Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи на 2015 рік.

Окрему увагу було приділено питанню подальшого розвитку відносин України з Альянсом з урахуванням відмови нашої держави від політики позаблоковості та оголошення курсу на поглиблення співпраці з НАТО. Українська сторона підкреслила, що питання вступу України до НАТО набуде актуальності лише після успішної імплементації системних реформ, а також за підсумками проведення всеукраїнського референдуму відповідно до національного законодавства.

Зокрема, представник Міноборони України поінформував учасників засідання щодо стану проведення Комплексного огляду сектору безпеки і оборони України, в тому числі щодо основних результатів проведених у рамках Комплексного огляду заходів та щодо допомоги, що надається експертами НАТО на його заключному етапі.

Представники країн-членів Альянсу під час засідання наголосили на ключовій ролі механізму Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи у практичному співробітництві України з Альянсом. Вони підкреслили також важливість спрямування основних зусиль на зміцнення оборонного потенціалу України та визначили напрями подальшої підтримки нашої держави у реформуванні національного сектору безпеки і оборони відповідно до євроатлантичних стандартів.