Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.01.2015, 19:13

Рішенням РНБО запропоновано внести зміни в законодавство щодо утворення військово-цивільних адміністрацій в населених пунктах Донеччини та Луганщини

За підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України, що відбулося 25 січня, рішенням РНБО запропоновано внести зміни в законодавство щодо утворення військово-цивільних адміністрацій в населених пунктах Донецької та Луганської областей. Про це йшлося на засіданні представників фракцій коаліції Верховної Ради, яке відбулося сьогодні під головуванням Президента України Петра Порошенка. У засіданні взяли участь, зокрема, Секретар РНБО Олександр Турчинов та Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Президент України пояснив, що рішенням РНБО пропонується режим, коли до місцевих виборів працюватимуть військово-цивільні адміністрації в районах та містах, які отримають всі повноваження місцевого самоврядування до обрання повноправних представницьких органів, що діятимуть після виборів. При цьому призначатися на посади в цих адміністраціях можуть не лише військові, але і цивільні особи, які мають господарчий досвід і можуть відповідати за вирішення безпекових та гуманітарних проблем людей, які живуть на звільнених територіях.

«Це дозволить сьогодні вирішити питання відсутності влади на звільнених територіях, коли фактично втекли всі обрані депутати місцевих рад, які мали сепаратистські позиції, вчиняли злочини, переховуються від правосуддя та думають, що таким чином будуть протидіяти українській владі для відновлення ефективності дій», - зазначив Глава держави.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в свою чергу повідомив про рішення Кабінету Міністрів за результатами засідання РНБО і на виконання доручень Президента запровадити режим надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей. Також рішенням Уряду по всій іншій території країни підвищено режими реагування на надзвичайні ситуації до категорії «режимів повної готовності» та розпочато інвентаризацію всіх об'єктів цивільного захисту населення.