Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.12.2014, 22:49

Олександр Турчинов: Об’єднавшись, ми зможемо побудувати сильну армію

Україну зможе захистити потужна армія, яку ще належить зміцнити. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю «5 каналу».

У цьому контексті, як зазначив Олександр Турчинов, країна має системно і планомірно підійти до питання проведення запланованої мобілізації. Зокрема, кожен солдат має пройти навчання, спеціальну підготовку, армія має отримати необхідне матеріально-технічне забезпечення. «Поки триває неактивна фаза протистоянь, кожен день необхідно використовувати для посилення армії, зміцнення оборони та оборонно-промислового комплексу», - наголосив Секретар РНБО.

Він нагадав, що для забезпечення потужного оборонного бюджету навіть в умовах тотальної економії РНБО ухвалила рішення щодо фінансування сектору оборони і безпеки у розмірі 5% від ВВП. «Це колосальний ресурс. Це близько 86 млрд. грн. Так, ми відриваємо від багатьох програм цей ресурс для посилення нашого оборонного потенціалу», - підкреслив Олександр Турчинов.

За його словами, тепер необхідно проконтролювати, щоб ці кошти було використано за призначенням. «Тут нам потрібна допомога громадських активістів, щоб жодної копійки не було вкрадено, щоб все надійшло на переозброєння наших Збройних сил, на посилення Збройних сил України, Нацгвардії, усіх військових підрозділів», - наголосив Секретар РНБО.

Крім того, Олександр Турчинов зауважив, що одне з завдань нової хвилі мобілізації - дати можливість відпочити тим, хто стоїть на захисті країни з березня поточного року. «Ми не можемо відкрити фронт, ми не можемо відкрити рух російським терористичним угрупуванням в центр країни. Армія повинна не втратити свій потенціал. І саме для цього проводитиметься мобілізація», - наголосив він.

«Буде створено потужну 100-тисячну армію резервістів, яку за необхідності ми також зможемо мобілізувати у стислі терміни», - підсумував Олександр Турчинов.