Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату25.12.2014, 15:12

Парламент ухвалив зміни до Закону про РНБО України

Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України» щодо вдосконалення координації і контролю у сфері національної безпеки і оборони». За відповідне рішення проголосували 253 народні депутати.

Згідно зі змінами, РНБО своїм рішенням, що вводиться в дію указом Президента України, затверджує Регламент своєї роботи, який разом із законом «Про Раду національної безпеки і оборони України» встановлює порядок роботи РНБО.

Закон передбачає координацію і контроль діяльності органів влади у сфері протидії корупції, гарантування громадської безпеки і боротьби із злочинністю.

Законом прописано, що Рада національної безпеки і оборони розробляє та розглядає на своїх засіданнях питання, які відповідно до Конституції та законів України, Стратегії національної безпеки України, Воєнної доктрини України належать до сфери національної безпеки і оборони, та подає пропозиції Президентові України, приймає рішення щодо невідкладних заходів із розв'язання кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України.

Секретар РНБО, згідно зі змінами, організовує роботу Ставки Верховного Головнокомандувача у разі її утворення, вносить на розгляд Ради нацбезпеки і оборони пропозиції щодо проекту держбюджету по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони.

Крім того, Секретар РНБО бере участь у розгляді пропозицій щодо кандидатур на посади в органах державної влади, діяльність яких пов'язана з питаннями національної безпеки і оборони України, які призначаються на посаду Президентом або за узгодженням з Главою держави, а також вносить на розгляд Президента України пропозиції щодо призначення і звільнення керівництва військових формувань, правоохоронних органів.

Законом також прописано, що Апарат РНБО України є юридичною особою, положення та структуру якого затверджує Президент України за поданням Секретаря Ради національної безпеки і оборони.