Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату19.12.2014, 10:24

Олександр Турчинов: Одне з завдань влади - збільшення грошового забезпечення військовослужбовців та забезпечення їх соціальних гарантій

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю інформаційному агентству «Лігабізнесінформ» заявив про необхідність сприяння переходу Збройних Сил України до комплектування особового складу на контрактній основі.

Олександр Турчинов зауважив, що хотілося б офіцерам пообіцяти зарплати рівня їх колег з НАТО, однак розраховувати на це вже сьогодні не треба. «Все, що можливо в бюджеті буде віддано армії. Але завдання повинні бути реалістичними, а плани - конкретними», - підкреслив Секретар РНБО.

За словами Олександра Турчинова, одне з завдань влади - збільшення в армії контрактної складової, а також збільшення грошового забезпечення військовослужбовців, забезпечення їх соціальних гарантій. «Багато добровольців зараз підписують контракти, щоб залишитися в армії і Нацгвардії», - наголосив він.

Секретар РНБО також зазначив, що влада має забезпечити формування оборонного бюджету країни: «Ситуація в економіці катастрофічна. Причина і наслідок - війна, на яку треба витрачати гроші. Але альтернативи забезпечення армії немає. І треба розуміти, що у нас є обмеження не тільки по грошах, але і за часом», - підкреслив він.