Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату19.11.2014, 12:45

На засіданні Комісії Україна-НАТО констатована необхідність спільної відповіді на загрозу гібридної війни

17 листопада 2014 р. у штаб-квартирі НАТО відбулося засідання Комісії Україна-НАТО на рівні Комітету з питань партнерств та колективної безпеки, присвячене особливостям ведення Російською Федерацією гібридної війни проти України, у тому числі в інформаційному просторі.

Від української сторони у заході взяли участь Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко і Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

Заступник Секретаря РНБО України присвятив свою презентацію специфіці використання Кремлем засобів гібридної війни, представивши детальний політико-стратегічний огляд взаємин Києва з Москвою. Зокрема, на підставі аналізу багаторічної політики Російської Федерації по відношенню до нашої держави та низки її конкретних кроків було доведено, що Україна має справу з довготерміновою деструктивною операцією з боку РФ. А отже, використання військових засобів стало лише продовженням російського агресивного політичного курсу, який бере свій початок ще з середини дев'яностих років ХХ століття.

У свою чергу Д. Кулеба під час виступу наголосив, що інформаційна війна, яку наразі веде Росія, становить загрозу не лише для України, але й для інших країн світу. Тому відповідати на даний виклик потрібно спільними зусиллями, в тому числі з використанням спільних інструментів взаємодії з НАТО.

У рамках візиту до Брюсселя українська делегація також зустрілася з українськими та іноземними ЗМІ.