Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату05.11.2014, 13:24

Відбулось засідання Ради національної безпеки і оборони України

4 листопада відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони України. Під час засідання було розглянуто комплекс питань, пов'язаних з безпековою ситуацією, що виникла після так званих «виборів» 2 листопада на територіях Донбасу, підконтрольних бойовикам.

РНБО констатувала, що проведення так званих виборів на територіях, підконтрольних терористам, грубо порушує Мінські домовленості.

Україна виходила і виходитиме з пріоритету мирного розв'язання усіх конфліктних ситуацій. «Водночас захистити власні національні інтереси, державний суверенітет та територіальну цілісність можна, лише розвиваючи оборонний та безпековий потенціал України», - заявив під час засідання РНБО Президент України Петро Порошенко. Виходячи з цього, Рада національної безпеки і оборони України запропонувала конкретні заходи удосконалення системи управління сектором безпеки та його розвитку відповідно до поточної безпекової ситуації.

РНБО рекомендувала Президенту внести до Верховної ради проект Закону про скасування Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Крім того, Рада національної безпеки і оборони України доручила правоохоронним органам вжити вичерпних заходів з виявлення організаторів та спостерігачів на так званих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областей.

За підсумками засідання РНБО також доручила Кабінету Міністрів України опрацювати законопроект щодо особливого порядку ведення економічної діяльності в окремих районах Донеччини і Луганщини.

Також Кабінету Міністрів дано доручення налагодити постачання гуманітарної допомоги українським громадянам на підконтрольних бойовикам територіях.

Окрему увагу на засіданні РНБО було приділено питанням зміцнення державної безпеки. Зокрема, Рада доручила Державній прикордонній службі налагодити ефективний контроль переміщення населення через лінію зіткнення, а також активізувати будівництво фортифікаційних та інженерних споруд.

На засіданні також обговорювались питання енергетичної безпеки, зокрема, конкретні заходи з підвищення енергоефективності комунального сектору й промислових підприємств, обліку спожитого тепла.