Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату15.10.2014, 16:00

Українська делегація на чолі із заступником Секретаря РНБО М.Ковалем взяла участь у засіданні Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи

Делегація України на чолі із заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, Головою делегації М.В.Ковалем взяла участь у черговому засіданні Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи (СРГ ВР), яке відбулось 13 жовтня 2014 року у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі (Бельгія).

З боку Альянсу співголовував заступник Генерального Секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки Трасивулос Террі Стаматопулос.

Під час засідання глава української делегації поінформував учасників про стан та перспективи розвитку воєнно-політичної ситуації в Україні.
Крім того, М.В.Коваль ознайомив присутніх з пріоритетними напрямами роботи Президента та очолюваної ним Ради національної безпеки і оборони України, а також діяльністю Уряду України у сфері підвищення обороноздатності і посилення національних спроможностей нашої держави. Окрему увагу присутніх було приділено роботі, яка проводиться в рамках Комплексного огляду сектору безпеки і оборони України.

Учасники також обговорили питання імплементації чотирьох Трастових фондів, які були започатковані під час Саміту Альянсу в Південному Уельсі у вересні ц.р., та які спрямовані на підтримку реформ в оборонному секторі України.

В рамках візиту до штаб-квартири Альянсу члени української делегації також мали зустріч із заступником Генерального секретаря НАТО з питань оборонної політики та планування Х.Брауссом. Під час зазначеної зустрічі сторони обговорили питання проведення Комплексного огляду сектору безпеки і оборони України з метою визначення засад, пріоритетів та напрямів практичного співробітництва на середньострокову та довгострокову перспективу.  

За підсумками візиту досягнуто домовленості розглянути питання стосовно розбудови оборонного потенціалу нашої держави під час наступного засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи, яке відбудеться у листопаді цього року.