Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.08.2014, 20:27

Прес-реліз за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України, яке відбулося 28 серпня 2014 року

28 серпня 2014 року під головуванням Президента України П.Порошенка відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України з питання «Щодо невідкладних заходів із захисту України та зміцнення обороноздатності України».

За результатами обговорення Рада ухвалила комплекс заходів щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності України, стратегічних пріоритетів зовнішньої політики, збільшення бойових можливостей Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів, використання потенціалу оборонної промисловості, зміцнення системи забезпечення інформаційної і кібер-безпеки України.

Рада вирішила відновити вже цієї осені призов на строкову службу до Збройних Сил України, при цьому призвані на строкову військову службу військовослужбовці будуть проходити військові навчання і не будуть залучатися до виконання бойових завдань в зоні проведення АТО.

Рада доручила Міністрові закордонних справ невідкладно звернутися до держав, що підписали Будапештський меморандум 1994 року щодо проведення консультацій щодо ситуації, що склалася у Донецькій і Луганській областях. Також Україна звернеться за допомогою  до Ради безпеки ООН, НАТО, ЄС, ОБСЄ, держав-стратегічних партнерів України. Наша держава розраховує на допомогу США, зокрема шляхом надання спеціального статусу «основного союзника США поза НАТО».