Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату10.07.2014, 12:45

Андрій Парубій: Наша сила не тільки в діях українських військових, а й в повній підтримці населення Сходу України

Російські бойовики з кожним тижнем втрачають підтримку жителів Східної України. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій під час веб-конференції з заступником Голови Атлантичної ради (м.Вашинґтон) Деймоном МакВілсоном.

За словами Андрія Парубія, навіть соціологічні опитування доводять дедалі зростаючу підтримку політики Української держави мешканцями Східної України. «Місцеве населення з радістю вітає українських військових, адже вони є миротворцями. Соціологія демонструє зростання рейтингу і в Петра Порошенка, і загалом інститутів Української держави. І при цьому вона демонструє катастрофічне падіння рівня підтримки Путіна в цих регіонах», - сказав Андрій Парубій.

В якості прикладу Секретар РНБО навів виступ на телебаченні так званого Міністра оборони так званої Донецької республіки Гіркіна. «Гіркін висловив образу щодо відмови місцевого населення йти добровольцями до бойовиків, пообіцявши при цьому по 8 тисяч гривень тим, хто приєднається до російських бойовиків. Це є яскравим свідченням того, що бойовики втрачають будь-яку підтримку в регіоні. І це є ключовим нашим успіхом», - заявив Андрій Парубій.

Секретар РНБО також підкреслив, що успіх проведення Антитерористичної операції полягає не тільки у діях Збройних Сил. «Наш успіх захований величезною мірою в підтримці місцевого населення», - сказав він.

Андрій Парубій зазначив також, що зараз  зі всієї України громадяни  передають гуманітарну допомогу - воду, харчі, медикаменти для жителів Слов'янська та інших міст Східної України. «Це демонструє, що Україна єдина. Підтримка населення і солідарність українських громадян на сьогодні - це наша найкраща зброя», - підкреслив він.