Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.05.2014, 13:39

Андрій Парубій: Біля Ростова-на-Дону виявлено велику військову базу з підготовки терористів

Росія продовжує дуже агресивно вести проти України бойові дії. Біля Ростова-на-Дону виявлено велику військову базу, на якій готуються терористи для перекидання їх на територію Української держави. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій під час прес-конференції.

За його словами, таку інформацію вдалося отримати з підтвердження української розвідки та від захоплених полонених.

«На цій базі величезна кількість бойовиків проходить навчання під керівництвом російських інструкторів і після того вони організованими озброєними групами намагаються прорватись на територію України», - заявив Андрій Парубій.

Секретар РНБО зазначив, що за задумом українського керівництва в останні тижні був вибудуваний пояс стримування, який має на меті відсікати регіони, де сьогодні діють терористи від тих регіонів, які повністю контролюються українськими військовими. «Сьогодні це коло проходить в безпосередній близькості між Донецьком і Луганськом. І російські терористи, які мали на меті прорвати український кордон, прорвати нашу лінію стримування, були відбиті і понесли великі втрати», - зазначив він.

За словами Андрія Парубія, від півночі Луганської області до Слов'янська - 11 районів - повністю перебувають під контролем української влади. «На всіх переїздах стоять блок-пости, які мають на меті не допустити російських диверсантів на територію півночі Луганська. Також захід і південь Донецької області так само відгороджений нашими блок-постами, щоб не допустити прорив російських диверсантів на південь Донецької області», - додав Секретар РНБО.