Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.04.2014, 09:38

Олександр Турчинов: Головне завдання Антитерористичної операції – захистити людей

Головне завдання Антитерористичної операції - захистити людей. Про це заявив в. о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

За його словами, головна складність Антитерористичної операції полягає в тому, що терористи ховаються за спинами людей.

«Терористи, які зі зброєю захоплюють адміністративні будівлі, ховаються за спини людей, обдурених російською пропагандою, та тих, які знаходяться у полоні своїх ілюзій і просто втягнені у ці надзвичайно небезпечні як для країни, так і для регіону процеси», - пояснив керівник Парламенту.

Він наголосив, що Антитерористичну операцію «спеціалісти проводять надзвичайно відповідально». «Їх багато хто критикує за те, що вони діють нерішуче, але це не нерішучість - це відповідальність за життя людей. Тому що головне завдання сьогодні - захистити людей. Захистити від величезної кількості зброї та від тих, хто цю зброю взяв», - сказав Олександр Турчинов, додавши, що більшість людей, які були затримані Національною гвардією в Маріуполі - це люди, які вже мали судимість та притягались раніше до кримінальної відповідальності.

Крім того, Олександр Турчинов нагадав, що відповідно до прийнятого рішення, всі, хто складе зброю та звільнить незаконно захоплені адміністративні приміщення, не будуть притягнені до кримінальної відповідальності. «Це буде формат амністії. Я дуже сподіваюсь, що ці світлі свята, свято Пасхи допоможе вдихнути в людей думку, що потрібно об'єднати зусилля для захисту своєї країни. Потрібно разом будувати свою країну, незалежно від того, де ми живемо: на Сході чи на Заході - та незалежно від того, на якій мові ми говоримо», - підсумував він.