Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату08.04.2014, 12:01

Олександр Турчинов: Найближчим часом ситуація у східних регіонах нормалізується

Найближчим часом ситуація у східних регіонах нормалізується. Про це заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, під час засідання Верховної Ради.

«У неділю розпочалася заздалегідь запланована скоординована провокація проти нашої країни, яка була організована спецслужбами Російської Федерації», - сказав Олександр Турчинов.

За його словами, станом на сьогодні повністю звільнені від сепаратистів будівлі СБУ у Донецьку та обласної адміністрації у Харкові. При цьому він зазначив, що під час звільнення Харківської ОДА проти працівників правоохоронних органів було застосовано «як зброю, так і ручні гранати, декілька працівників правоохоронних структур отримали важкі поранення».

Олександр Турчинов поінформував про затримання 70 бойовиків і висловив переконання, що найближчим часом буде звільнено будівлі Донецької обладміністрації та СБУ у Луганську.

«Спроби сепаратистів розпочати провокації у Дніпропетровській і Миколаївській областях локалізовані», - наголосив Олександр Турчинов.

Він подякував представникам силових структур, які «гідно і професійно виконують свої обов’язки».