Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату07.04.2014, 18:03

Вікторія Сюмар: Росія прагне підірвати владу в Україні і зробити ситуацію некерованою

Росія прагне підірвати владу в Києві, аби ситуація стала абсолютно некерованою і потребувала зовнішнього управління. Про це заявила заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар.

«Які завдання ставить перед собою Росія? Підривання влади в Києві, аби ситуація стала абсолютно некерованою і потребувала зовнішнього управління, без врахування позиції України. Росія прагне створити враження України як failed state», - підкреслила вона.

За словами Вікторії Сюмар, Росія пробує відтворити на Сході сценарій Майдану, і в такий спосіб – порівнюючи сепаратистів з самоорганізованими ідеологічними групами – домогтися зміни влади та проголошення «незалежності», після чого попросити військової допомоги РФ.

Вона додала, що також серед стандартного плану РФ є захоплення адміністративних будівель та об’єктів критичної інфраструктури терористичними сепаратистськими групами, проголошення відокремлення регіонів та приєднання їх до РФ, дестабілізація політичної та економічної ситуації, зрив виборчого процесу.

Інструментом для виконання завдань РФ, за словами Вікторії Сюмар, є спеціально підготовлені сепаратистські групи, які координуються російськими спецслужбами. «Їхні дії, зокрема, використання зброї та проголошення завданням повалення конституційного ладу, де-факто є різновидом тероризму», - додала вона.