Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.03.2014, 12:10

Секретар РНБО України сподівається, що Верховна Рада України вже завтра ухвалить рішення про створення Національної гвардії

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій сподівається, що вже завтра Верховна Рада ухвалить рішення про створення Національної гвардії. "Вже завтра за ініціативи Ради нацбезпеки у Верховній Раді України буде поставлений на голосування і, я сподіваюся, прийнятий закон про Національну гвардію України", - сказав на брифінгу А. Парубій .

Секретар РНБО України повідомив, що сьогодні вже понад 40 тисяч добровольців прибули до мобілізаційних пунктів для служби у Збройних силах України.

"Зараз розроблений і буде поданий на затвердження Верховної Ради план часткової мобілізації, який передбачає призов 20 тисяч добровольців у Збройні сили України", - зазначив А. Парубій.

Він також додав, що до складу Національної гвардії залучатимуть добровольців, а її функції будуть ширшими, порівняно з тими функціями, які на сьогодні мають внутрішні війська МВС. Зокрема, серед завдань Нацгвардії буде забезпечення державної безпеки і захист державного кордону, припинення терористичної діяльності та діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань.

"Ми плануємо також 20 тисяч чоловік для призову в Національну гвардію України", - сказав А. Парубій і додав, що вже з учорашнього дня розпочинаються навчання активістів Майдану, членів Самооборони Майдану з підготовки до призову до Нацгвардії.