Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату06.03.2014, 19:18

Сьогодні на Апарат РНБО України була здійснена масова DoS-атака

Сьогодні на Апарат Ради національної безпеки і оборони України була здійснена масова DoS-атака, яка фактично залишила Апарат без зв'язку. Про це сказала на брифінгу заступник Секретаря РНБО України Вікторія Сюмар.

Вона зазначила: «Вперше за всю історію РНБО сьогодні відбулася масова DoS-атака і нам на декілька годин заблокували роботу. Ми залишилися фактично без зв'язку, але станом на зараз можемо знову ефективно працювати», - підкреслила В. Сюмар.

Вона вважає, що це могло статися у зв'язку з тим, що було зроблено багато для того, щоб «прорвати інформаційну блокаду». Заступник Секретаря РНБО України підкреслила, що, зокрема, прорвано інформаційну блокаду до військових частин, які є в Криму, бо з Миколаївської та Херсонської області відбувається трансляція радіосигналу». За її словами, це на сьогодні фактично «ледь не єдина можливість для наших військових частин отримувати інформацію з України, оскільки в Криму навіть мобільний зв'язок «глушиться».

В. Сюмар також повідомила, що «з вівторка почнеться мовлення англійської та російської редакції каналу «Перший Юкрейн» на супутнику. Вона додала, що «це вперше масова присутність російською мовою українських інформаційних месиджів, які хочемо транслювати Росії, країнам СНД і на Заході».