Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату03.03.2014, 16:17

Секретар РНБО України переконаний, що “план Росії провалено”, й Україна збереже територіальну цілісність

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій переконаний, що "план Росії провалено", й Україна збереже територіальну цілісність.

"Росія готувала в Україні сценарій за прикладом Грузії: вони просто провокують на постріли, на силовий сценарій", - заявив А. Парубій у коментарі журналістам у Верховній Раді України і додав, що українські військовослужбовці стримують провокування конфлікту.

За словами А.Парубія, російська влада планувала провести свою операцію не лише в Криму, а й на Сході та Півдні України, але їм це не вдалося.

"Масштабна операція, яка планувалася не тільки у Криму, а по всіх південних і східних областях України. І той факт, що на сьогодні дана ситуація є локалізована в Криму, і не перейшла на східні та південні області України, - це насправді вже є величезний провал тієї операції, яку готували в Кремлі, яку давно готували в керівництві Російської Федерації", - сказав Секретар РНБО України.

А. Парубій відзначив, що напередодні в Апараті  Ради національної безпеки і оборони України відбулося перше засідання Оперативного штабу за участі представників усіх силових відомств, де було визначено головні загрози мирному шляху недопущення агресивних дій Російської Федерації на території нашої держави та варіанти реагування на них.

"Зараз у мене о четвертій годині в РНБО буде знову проходити штаб. Кожного дня ми збираємо представників усіх силових відомств, і не лише силових, але й правоохоронних органів, всі органи, які займаються національною безпекою і обороною", - сказав Секретар РНБО України і додав, що розробляється спільний план дій та готуються рекомендації для головнокомандуючого армією.

А. Парубій висловив переконання, що "план Російської Федерації, який був розроблений, вже є провалений".  "Я впевнений, що ми зможемо утримати і територіальну цілісність, і суверенітет нашої держави. Весь світ сьогодні став на бік України. І насправді Путін, який готував таку блискавичну перемогу над Україною, сам на сьогодні опинився в повній міжнародній ізоляції", - наголосив він.