Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.03.2014, 11:15

В. о. Президента України В. Турчинов увів в дію рішення РНБОУ щодо забезпечення безпеки й територіальної цілісності України

В. о. Президента України Олександр Турчинов своїм указом увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, ухвалене 1 березня, щодо невідкладних заходів для забезпечення національної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це на брифінгу повідомив Секретар РНБО України Андрій Парубій.

Відповідно до рішення РНБО України, цим указом передбачено невідкладно привести Збройні сили України у бойову готовність.

Крім того, цим рішенням передбачено, що Міністерство оборони України має організувати та провести навчальні збори з військовозобов`язаними у час і строки, визначені Генеральним штабом Збройних сил України.

Указом, відповідно до рішення РНБО України, Кабінету Міністрів України доручено невідкладно виділити необхідні фінансові, матеріально-технічні та інші ресурси для належного забезпечення безпеки прав та інтересів громадян України, суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності державних кордонів України.

Також Міністерство закордонних справ України має невідкладно звернутися до зовнішньополітичних відомств окремих держав - підписантів меморандуму про гарантії безпеки у зв`язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року - США, Великої Британії та Північної Ірландії із закликом забезпечити безпеку України та провести відповідні консультації офіційних осіб в Києві.

Міністерство внутрішніх справ України має забезпечити посилену охорону об`єктів енергетики та критичної інфраструктури.

Секретар РНБО України А. Парубій зазначив, що також указом передбачено створити оперативний штаб з питань реагування на ситуацію в Автономній Республіки Крим та місті Севастополі. Оперативний штаб очолює секретарем РНБО України. До штабу мають увійти представники уряду, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Адміністрації Державної прикордонної служби, Служби безпеки України, Генштабу Збройних Сил України та Генеральної прокуратури України, а також представники влади Автономної Республіки Крим та Севастопольської міської державної адміністрації.

Штаб має забезпечувати моніторинг інформації та розробляти заходи із запобігання виникнення загроз нацбезпеки України.