РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олексій Данілов: Санкції проти рф діють

Санкції проти рф діють. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі телеканалу «Рада» у середу, 19 квітня 2023 року.

«Завдяки санкціям на росії відбувається дуже багато негативних процесів», - зазначив Секретар РНБО України, додавши, що якби санкційний механізм не був запроваджений, росія мала б зовсім інші спроможності для виробництва зброї завдяки використанню західних технологій.

Він зауважив, що США здійснюють моніторинг виконання санкцій, і якщо буде доведено, що деякі компанії все ж таки постачають у рф сучасні технології або товари подвійного призначення, які можна використовувати для виробництва озброєння, відносно цих компаній будуть запроваджені жорсткі заходи.

Секретар РНБО України також скептично оцінив перспективи рф «залучити нових партнерів», сказавши, що ці «партнери» - переважно країни третього світу, і росії «це точно не допоможе».

За його словами, нині єдина країна, яка постачає зброю росії – Іран, і якщо зброю країні-агресору спробують надати інші держави, щодо них буде застосовано санкції.

Щодо нещодавнього відвідання путіним тимчасово окупованих територій О. Данілов зауважив, що «путін – пряма протилежність нашому Президенту, який не боїться будь-яких ситуацій, і у будь-який час може відвідати лінію фронту, бути з нашими бійцями».

Говорячи про ситуацію на фронті, О. Данілов зазначив, що ситуація у Бахмуті важка, «і ми цього не приховуємо». Також, сказав він, є ділянки фронту, на яких ЗСУ ведуть наступальні дії.

Нині, за словами Секретаря РНБО України, наші війська «потужно готуються», зокрема, за кордоном, до України надходить зброя, обсяги її постачання збільшилися у рази у порівнянні з лютим минулого року.