РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Апарат РНБО та Асоціація малих міст України проводитимуть Національний форум «Безпечні та спроможні громади майбутнього»

21 лютого ц.р. Апарат Ради національної безпеки і оборони України та Асоціація малих міст України проводитимуть Національний форум «Безпечні та спроможні громади майбутнього».

baner-forum.jpegУчасники Форуму обговорюватимуть питання щодо виконання рішення РНБО України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеного в дію Указом Президента України від 29 квітня 2021 року №180/2021.

Участь в обговоренні у рамках відповідної сесії візьмуть, зокрема, Секретар РНБО України Олексій Данілов, Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, Віце-прем’єр-міністр України - Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, голова Асоціації малих міст України, заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Павло Козирєв.

Йтиметься також про сучасні інструменти та ефективні рішення для розвитку громад. Участь в обговоренні візьмуть міські голови та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі.

Ще однією важливою темою Форуму є безпека громад у частині розбудови територіальної оборони. Учасники обговорюватимуть практичні кроки з реалізації Закону України «Про основи національного спротиву» на державному рівні.

У рамках цієї сесії очікуються виступи, зокрема, Першого заступника Секретаря РНБО України Руслана Хомчака, заступника Керівника Офісу Президента України Романа Машовця, голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича, Міністра оборони України Олексія Резнікова, Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, Голови Національної поліції України Ігоря Клименка.

Запланована спільна прес-конференція, у якій візьмуть участь, зокрема, Секретар РНБО України О. Данілов і Міністр розвитку громад та територій України О. Чернишов.