РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Збільшення видатків на фінансування сектору безпеки і оборони – принципова позиція Президента України

15 грудня Верховна Рада України ухвалила у цілому Закон України «Про Державний бюджет на 2021 рік». Витрати на безпеку і оборону у наступному році передбачено в обсязі не менше 267 287,9 млн грн., або не менше 5,93% від ВВП.

Відповідний плановий показник на 2020 рік становив 5,45% від ВВП.

Коментуючи ухвалений бюджет у частині фінансування сектору безпеки і оборони, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зазначив, що при його доопрацюванні враховано рішення РНБО України від 5 листопада 2020 року «Про пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», уведеним в дію Указом Глави держави від 5 листопада ц.р. № 486.

Цим рішенням Кабінетові Міністрів України доручено у 2021 році вжити заходів щодо забезпечення першочергового фінансування діяльності суб’єктів сектору безпеки і оборони України за пріоритетними напрямами.

О. Данілов наголосив, що збільшення видатків на фінансування сектору безпеки і оборони – принципова позиція Президента України Володимира Зеленського у питаннях забезпечення національної безпеки.

«Переозброєння армії, посилення розвідувальних спроможностей, кібербезпеки, підтримка вітчизняного ОПК, соціальний захист військовослужбовців – серед найголовніших наших пріоритетів», - сказав він.

Після ухвалення Закону України «Про Державний бюджет на 2021 рік» Міністерство фінансів має забезпечувати своєчасне фінансування видатків Державного бюджету, передбачених для органів сектору безпеки і оборони у повному обсязі.