РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Апарат РНБО України підписав Меморандум про співробітництво з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES)

Заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк та Старший директор Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) Пітер Ербен підписали Меморандум про співробітництво між Апаратом РНБО України та IFES.

Документ спрямований на організацію співробітництва у сферах кібербезпеки та захисту критичної інфраструктури, зокрема розбудову системи підготовки та перепідготовки кадрів у сфері захисту критичної інфраструктури та кіберзахисту критичної інфраструктури.

memor.jpgС. Демедюк ознайомив П. Ербена з роботою Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК) при РНБО України і зазначив, що Центр набуває все більшого значення в житті держави, оскільки в ньому на найвищому рівні «об’єднані зусилля та ресурси для протидії загрозам у кіберпросторі, інформаційному просторі та загрозам критичній інфраструктурі». «Якщо ми говоримо про кібербезпеку, то вона сьогодні охоплює безпеку повсякденного життя людей та країни в усіх сферах», - додав він.

Заступник Секретаря РНБО України подякував державам-партнерам та відповідним організаціям, зокрема IFES, за всебічну підтримку у розбудові національної системи кібербезпеки. «Ми щиро дякуємо за допомогу наших міжнародних партнерів, - за ініціативу, приклади, експертну підтримку», - зазначив він, додавши, що Україна готова ділитися власним практичним досвідом протидії кіберзагрозам, зокрема з боку держави-агресора РФ.

Заступник Секретаря РНБО України висловив впевненість, що Меморандум з IFES сприятиме залученню кращих світових практик для посилення національної системи освіти та навчання з питань захисту критичної інфраструктури та кіберзахисту критичної інфраструктури. «У подальшому це сприятиме розробці ефективних стратегій діяльності власників та управлінців критичної інфраструктури, зробить їх активи більш безпечними та життєздатними», - зазначив С. Демедюк.

memor4.jpgСвоєю чергою, П. Ербен висловив переконання, що кіберзагрози є «одними з основних загроз демократії в усьому світі», що вимагає поглиблення співпраці держав-партнерів у питаннях ефективної протидії цим загрозам. Пан Ербен підкреслив важливість роботи НКЦК та висловив готовність надалі поглиблювати співпрацю, зокрема у напрямку обміну досвідом використання глобальних технологій, інтернет-голосування та проведення навчання для дорослих з кібербезпеки та кіберзахисту.

 

Фотогалерея