РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з представниками Фонду «Повернись живим»

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з представниками Фонду «Повернись живим».

У зустрічі також взяли участь Перший заступник Секретаря РНБО України генерал-полковник Михайло Коваль і голова правління Фонду «Повернись живим» Оксана Коляда.

pr.jpgПредставники Фонду презентували результати комплексного дослідження «Чому військовослужбовці звільняються з армії?». На основі якісного та кількісного аналізу зокрема серед військовослужбовців рядового, сержантського та молодшого офіцерського складу 15 бригад Сухопутних військ ЗСУ дослідники визначили фактори, які впливають на мотивацію проходити військову службу, рівень лояльності серед військових до командування та запропонували рекомендації щодо шляхів розв’язання існуючих проблем.

У рамках проекту зокрема досліджувалося, що за рівнем важливості для військовослужбовців є ключовими факторами: якість менеджменту та лідерство, оточення, участь у бойових діях, ставлення з боку армійської системи, баланс робочого та особистого часу, процеси і процедури, грошове забезпечення, житлове забезпечення, саморозвиток, чи кар’єрне зростання.

За словами О. Данілова, в умовах тривалої протидії зовнішній агресії проти нашої держави Збройним Силам потрібні якісні зміни, зокрема щодо культури менеджменту, гідного матеріального забезпечення, підвищення престижу військової служби. «Люди, які вирішують стати на захист держави, повинні мати гідні умови. Потужна армія – це не лише про професійне й оснащене військо, але й про традиції, цінності, довіру і мотивацію», - зазначив він.

pr4.jpgУ цьому контексті він підкреслив важливість ухвалення необхідних нормативно-правових актів, насамперед Закону України «Про територіальну оборону» з урахуванням висновків та рекомендацій громадянського суспільства.

О. Данілов також зазначив, що проведене Фондом дослідження необхідно обговорити на розширеній нараді із залученням представників Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ.  Сторони домовилися про подальшу активізацію співпраці у цьому напрямі.