РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Україна та Японія провели консультації з кібербезпеки

Під час другого туру консультацій, які тривають 23 січня у місті Токіо, сторони обговорили практичні аспекти двосторонньої співпраці України та Японії у сфері кібербезпеки. До складу української делегації на чолі із заступником Секретаря РНБО України Сергієм Демедюком увійшли представники МЗС України та СБУ.

Також серед розглянутих питань - огляд національних стратегій з кібербезпеки та обговорення останніх інцидентів у кіберпросторі.

За словами Сергія Демедюка, такі консультації є вкрай важливими для налагодження ефективної роботи України та Японії у сфері забезпечення кібербезпеки обох країн.

«Це вже другий раунд українсько-японських консультацій з кібербезпеки. Така двостороння співпраця сьогодні дає нам можливість побудувати більш чіткий план подальшого руху у напрямі покращенні систем та заходів з реагування на майбутні загрози», - зазначив заступник Секретаря РНБО України.

На завершення першого дня консультацій сторони домовилися про взаємодію компетентних органів двох держав щодо побудови відкритого, операційно-сумісного, надійного та безпечного кіберпростору.