РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Відбулася зустріч Першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського з Міністром оборони Індії Нірмалою Сітараман

13 квітня в рамках виставки «Defexpo-2018» відбулася зустріч Першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського з Міністром оборони Індії Нірмалою Сітараман.

Під час зустрічі сторони обговорили питання участі України в програмі розвитку оборонної промисловості «Make in India».

Міністр оборони Індії підтвердила зацікавленість Індії в стратегічній співпраці з Україною. Н.Сітараман підкреслила важливість процесів інтеграції інновацій і можливостей ОПК України в рамках програми «Make in India».

О.Гладковський наголосив, що ключовими напрямками цієї співпраці є військово-морська, військово-повітряна та бронетанкова тематики. «Йдеться про постачання українських газотурбінних двигунів для ВМС Індії. Пропонуємо проекти комплексної модернізації танків Т-72 та БМП-2, систему активного захисту «Заслон», проект виробництва двигунів для індійських танків», - підкреслив він.

Також О.Гладковський зауважив, що Індія є стратегічним партнером України у військово-технічному співробітництві. «Маємо надзвичайно великий потенціал розвитку взаємин. Ми зацікавлені в двосторонніх масштабних довгострокових проектах, трансфері технологій, створенні спільних підприємств за усіма напрямками ВТС», - наголосив він.