РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Центр підготовки снайперів Національної гвардії працює за високими стандартами НАТО

Центр підготовки снайперів Національної гвардії України працює за високими стандартами НАТО. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час вручення бійцям Нацгвардії нової експериментальної снайперської зброї, виробленої на вітчизняному підприємстві ДК «Укроборонсервіс».

У п'ятницю Секретар РНБО України Олександр Турчинов, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров відвідали новий центр підготовки снайперів Національної гвардії України.

«Професійна підготовка снайперів - одне із пріоритетних завдань, яке сьогодні стоїть перед нашими військовими, і Національна гвардія виконує його за високими стандартами НАТО. Задача наших професіоналів - нейтралізувати і знищити терористів і ворожих снайперів, які, порушуючи Мінські угоди, працюють проти наших військових у зоні проведення АТО», - сказав Секретар РНБО України.

«Це складна задача, яка потребує дуже серйозної підготовки, і саме у цьому центрі наші бійці проходять якісне фахове навчання, отримують досвід і знання, які можуть врятувати життя наших солдатів і офіцерів», - додав він.

О.Турчинов наголосив, що вітчизняні  підприємства сьогодні забезпечують Збройні Сили України та Національну гвардію України як важкою  зброєю і військовою технікою, так і широким асортиментом високоякісної стрілецької зброї.

«Усім відома зброя, розроблена українським підприємством «Форт» - відомим виробником стрілецької зброї: пістолети, снайперські гвинтівки, кулемети та автомати», - сказав він, додавши, що концерн «Укроборонпром», зокрема, ДК «Укроборонсервіс», розпочав виробництво снайперської зброї різних калібрів, яка має відповідати стандартам світових виробників.

О.Турчинов вручив військовим першу партію експериментальних снайперських гвинтівок. «Ми сьогодні передаємо зброю не тільки для покращення бойової підготовки, але й для її тестування як у центрі підготовки снайперів, так і безпосередньо на полі бою, і ваші зауваження і пропозиції будуть швидко враховані інженерами і виробниками для покращення якості і надійності зброї», - зазначив Секретар РНБО України.

Окрім того, О.Турчинов наголосив, що на базі центру буде створено науково-дослідницьку лабораторію з дослідження та вироблення спеціальних боєприпасів для снайперської зброї, «використання яких дозволить знищувати ворога на далекій відстані».

Секретар РНБО України подякував «усім героям, які гідно і мужньо виконують свій військовий обов'язок».

Фотогалерея