РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Ситуація на транспортних коридорах у зоні проведення АТО може відслідковуватися в режимі реального часу

Головний ситуаційний центр Ради національної безпеки і оборони України дозволяє у режимі реального часу відслідковувати та реагувати на наявні небезпеки. Про це повідомив Секретар РНБО Олександр Турчинов під час презентації проекту Стратегії національної безпеки України, що відбулась сьогодні в Ситуаційному центрі, куди вперше потрапили представники українських ЗМІ.

«Ми сьогодні проводимо презентацію у Головному ситуаційному центрі РНБОУ, який дозволяє в режимі реального часу відслідковувати та реагувати на наявні небезпеки за допомогою зведення наявних інформаційних баз, фахово аналізувати ситуацію та забезпечувати прийняття швидких і адекватних рішень», - наголосив він. Секретар РНБО нагадав, що рішення про створення цього центру було ухвалене ще 1993 року, але розпочав роботу він лише 16 січня поточного року.

Олександр Турчинов зауважив, що завдяки супутниковим технологіям «ми можемо побачити будь-який фрагмент не тільки території нашої країни, але і країни-агресора», що і було продемонстровано на екранах центру.

«Ми можемо побачити, як працюють транспортні коридори у зоні проведення АТО, як працюють ті, хто забезпечує безпеку цього транспортного коридору, а також технічні служби, які дають дозвіл на провезення вантажів та прохід осіб», - продемонстрував на екранах діяльність коридорів в режимі он-лайн Секретар РНБО.

Фотогалерея

Відео