РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Андрій Парубій: Ключове завдання української держави в ці дні - відновлення мирного життя на Сході України

Звільнення українськими військовими кількох міст Донецької і Луганської областей, яке відбулося минулого тижня та подальша втеча Гіркіна із Слов'янська, стало переламним етапом в «гібридній війні», яку веде зараз на території України Російська Федерація. Про це під час веб-конференції з заступником Голови Атлантичної ради (м.Вашинґтон) Деймоном МакВілсоном повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій.

«За останні дні відбувся дуже важливий психологічний перелом в проведенні української Антитерористичної операції. Минулої суботи 5 липня після запеклих боїв нами було звільнено велику кількість міст і населених пунктів як у Донецькій, так і в Луганській областях», - заявив Секретар РНБО.

Він зазначив, що це було обумовлено планом зі звільнення українських міст, затвердженим Президентом України Петром Порошенком. «І фактично за кілька днів були звільнені Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка і ряд інших міст Донецької області», - додав Андрій Парубій.

Він повідомив, що ключовою віхою стало саме звільнення Слов'янська Донецької області. «Ключовим моментом був бій за Миколаївку, яка фактично є пригородом Слов'янська, і власне зайшовши в Миколаївку, ми повністю замкнули кільце навколо Слов'янська. Це місто російська пропаганда намагалась зробити своєрідним символом боротьби російських бойовиків на Сході України», - додав Секретар РНБО.

«Це є переломним моментом в цій гібридній війні, який кладе фінішну лінію на витіснення всіх бойовиків з території України. І ключовим завданням української держави в ці дні є відновлення мирного життя на тих територіях, які перебували під терором бойовиків довгий час», - підсумував Андрій Парубій.