РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Андрій Парубій: Те, що російська пропаганда намагається видавати за плановий відступ російських бойовиків, насправді є їх втечею

Оголошене минулого тижня Президентом України Петром Порошенком одностороннє припинення вогню було створене для того, аби бойовики добровільно звільнили територію України. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій під час веб-конференції з заступником Голови Атлантичної ради (м.Вашинґтон) Деймоном МакВілсоном.

«План перемир'я, одностороннього припинення вогню був оголошений Петром Порошенком, щоб показати нашу добру волю, щоб показати, що Україна хоче миру, а не війни, і щоб бойовики добровільно залишили територію України», - заявив Андрій Парубій.

Водночас представники бойовиків умов цього плану не виконали. І тепер, за словами Секретаря РНБО, коли українські військові взяли в кільце Слов'янськ, так званий Міністр оборони так званої Донецької республіки Гіркін, «з своїми бойовиками панічно тікали із Слов'янська в напрямку Донецька».

«Сьогодні російська пропаганда намагається це представити як плановий відступ, але насправді факт того, скільки було залишено зброї, скільки було кинуто майна в Слов'янську, підтверджує те, що це був не організований відступ, а панічна втеча з тих міст, де наші підрозділи завдали серйозного удару по російських бойовиках», - наголосив Андрій Парубій.