РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Андрій Парубій: Лише разом держава і громадськість створять умови для голосування максимальної кількості виборців

6 травня Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій провів Міжвідомчу нараду з питань забезпечення безпеки проведення виборів Президента України 25 травня 2014 року.

В нараді взяли участь представники обласних державних адміністрацій, правоохоронних органів та громадськості.

Андрій Парубій наголосив на важливості проведення демократичних та прозорих виборів Президента України, які мають стати беззаперечним чинником стабілізації ситуації в Україні. «Необхідно створити належні умови для участі у голосуванні максимальної кількості виборців, які б представляли всі регіони України, та забезпечити належний рівень безпеки всіх учасників виборчого процесу та міжнародних спостерігачів», - підкреслив Секретар РНБО.

За його словами, особливо актуальним і важливим зараз є створення умов для голосування громадян України, які не зможуть реалізувати це право за місцем постійного проживання - жителів АР Крим і міста Севастополь, військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, переміщених до інших регіонів.

Також Андрій Парубій під час наради висловив переконання щодо єдиної інформаційної політики з висвітлення виборчого процесу. «Необхідно оперативно роз'яснювати як населенню, так і міжнародній спільноті суть та причини тих чи інших додаткових заходів, які вживатимуться для забезпечення виборчого процесу, причини їх реалізації, особливо щодо питань безпеки», - зазначив він.