РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Вікторія Сюмар: Зараз на південно-східній частині країни є організатори, яких координують спецслужби Росії

Незважаючи на складність застосування антитерористичних заходів в південно-східній частині країни, основне завдання - знешкодити озброєних людей, що прикриваються мирними громадянами. Про це заявила заступник Секретаря РНБО України Вікторія Сюмар.

За її словами, зараз на південно-східній частині країни є організатори, яких координують спецслужби Росії, «які, чесно кажучи, є агентами, організовують групи, фінансують їх, постачають їм зброю і продумують плани операцій. Іноді в них беруть участь, як ми це бачили в Краматорську і Слов'янську. Як передовий загін».

Вікторія Сюмар також додала, що «сьогодні багато правоохоронних органів на Сході нездатні забезпечувати правопорядок і виконувати накази».

«Кілька хвилин тому в.о. Президента Олександр Турчинов зробив заяву, і сказав, що незабаром ми побачимо дуже серйозне оновлення кадрів в міліції. Ці керівники будуть звільнені. Особовий склад також, коли будуть проведені відповідні розслідування. Була оголошена мобілізація до правоохоронних органів Донецької і Луганської області. Тим людям, які хотіли б сьогодні служити країні, охороняти її, можна записатися за телефоном (044) 235-55-18. За цим номером можна записатися і стати правоохоронцем», - підсумувала вона.