РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України наголошує на тому, що існує небезпека конфлікту вздовж північного та східного кордонів України

Імовірність конфлікту існує не лише в Автономній Республіці Крим, а й на східному та північному кордонах України, заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій.

"Існує небезпека не лише розгоряння конфлікту в Криму, а й існує небезпека конфлікту на довгій лінії кордонів України - і на північному, і на східному", - сказав він журналістам у Києві в середу під час відвідування військової частини №2260, основним завданням якої є забезпечення правопорядку навколо дипломатичних установ.

Крім того, А.Парубій розповів: "Учора близько 15 вертольотів на наднизьких висотах наближалися до кордону України й уздовж кордонів пролітали кілька кілометрів і зникали назад".

Під час відвідування київської військової частини Секретар РНБО України висловив удячність службовцям внутрішніх військ і представникам самооборони, які, як зазначив А.Парубій, успішно стежили за громадським порядком біля дипломатичних установ.

"На цьому напрямі була в певні дні тривога, коли Російська Федерація відкликала свого посла, коли вони намагалися переконати світ, що для дипломатичних консульств, розташованих у Києві, є небезпека. Свої поведінкою вони хотіли показати дестабілізацію в Україні", - сказав секретар РНБО України.