РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олексій Данілов презентував Послу США в Україні Бріджит Брінк Платформу оцінки воєнних ризиків в Україні й Державний реєстр санкцій – нові модулі ІАС «СОТА»

01 US.jpegСекретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк та делегацією Посольства США в Україні презентував Платформу оцінки воєнних ризиків в Україні та Державний реєстр санкцій, побудованих на базі інформаційно-аналітичної системи «СОТА» Головного ситуаційного центру України.

06 US.jpegОлексій Данілов пояснив присутнім сутність цих інструментів й акцентував на тому, що зазначені сучасні системи дають змогу міжнародним партнерам краще розуміти безпекову ситуацію в Україні, а також надають можливість  світовим страховим компаніям й міжнародним інвесторам покращити свою роботу в нашій державі.

03 US.jpegЗі свого боку Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк подякувала українській стороні за презентацію й зосередилася на інформації, яка, на її думку, допоможе знайти відповіді на питання як допомогти Україні.

02 US.jpeg«Платформа оцінки військових ризиків є для нас цікавою, перш за все, з огляду на економіку. Тобто ми мусимо розуміти яким чином Сполучені Штати можуть сприяти поверненню бізнесу в Україну. Друге важливе питання – безпекова сторона, яка безпосередньо пов’язана з економікою», – підсумувала Бріджит Брінк.