РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олексій Данілов: росіянам потрібно готуватися до того, що події, які сталися на Бєлгородщині, можуть статися у будь-якій точці рф

росіянам потрібно готуватися до того, що події, які сталися на Бєлгородщині, можуть статися у будь-якій точці рф. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону на ТК «СТБ» у середу, 24 травня 2023 року.

«Такі події спонтанно виникатимуть у будь-якій точці росії. Їм треба до цього звикати», - сказав він, додавши, що рішення путіна про широкомасштабне вторгнення в Україну 24 лютого минулого року стало початком фрагментації росії.

російська федерація, зазначив Олексій Данілов, ще раз довела, що її армія – не друга у світі, її кордон – не захищений, а її територія – не недоторканна. Секретар РНБО України зауважив, що російська влада перебуває у розпачі, що підтверджують заяви губернатора Бєлгородщини і мовчання кремля.

Коментуючи у цьому контексті заяви російських пропагандистів про нібито «зникнення» чи «поранення» Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, Олексій Данілов сказав, що таким чином вони намагаються відволікти увагу від подій на Белгородщині, «перебити» цю інформаційну хвилю».

Відповідаючи на запитання щодо безпекових гарантій для України, Секретар РНБО зазначив, що вони мають бути «чіткими і зрозумілими», а в основі будь-яких переговорів повинна бути формула миру Президента України Володимира Зеленського.

Говорячи про дванадцяте засідання у форматі «Рамштайн», на якому планується погодити подальшу підтримку України, Олексій Данілов зазначив, що усі закиди російської пропаганди про нібито втому від України і можливу відмову від допомоги нашій державі є нісенітницею. «Якщо країна сповідує демократичні цінності, вона буде з Україною до перемоги», - сказав він.