РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Керівник Апарату РНБО України А. Зюзь взяв участь у стратегічній сесії «Відкриті дані: зараз і для післявоєнної відбудови» у рамках Open Data Day

Керівник Апарату Ради національної безпеки і оборони України Андрій Зюзь у вівторок, 7 лютого 2023 року, взяв участь у стратегічній сесії «Відкриті дані: зараз і для післявоєнної відбудови», присвяченої проблемам у сфері відкритих даних та ролі цих даних у процесі ефективної післявоєнної відбудови України.od_2.jpg

Цей захід з нагоди Міжнародного дня відкритих даних (Open Data Day) організовано Міністерством цифрової трансформації спільно з USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність в державному управлінні і послугах / TAPAS» за підтримки Фонду Східна Європа.

117.jpg

«Відкритим даним України вже 10 років. В умовах певних обмежень у доступі до даних, обумовлених збройною агресією рф, держава тим не менш має інформувати суспільство шляхом відкриття інформації, яку не заборонено до оприлюднення», - зазначив Керівник Апарату РНБО.

У заході взяли участь віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, керівник групи Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні з питань правосуддя та боротьби з корупцією Джей Тотт, Перший секретар з політичних питань Посольства Великобританії в Україні Віл’ям Тернер, керівник проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» Данило Молчанов, президент Фонду Східна Європа Віктор Лях.

od_3.jpgЗ-поміж учасників заходу - представники розпорядників інформації, силового блоку, Міністерства цифрової трансформації, міжнародних донорів та партнерів за участю представників громадянського суспільства в сферах антикорупційної політики та відкритих даних.

Довідково: Open Data Day щороку відзначають у світі на початку березня. Український День відкритих даних присвячено побудові стратегічного діалогу для пошуку можливостей ефективного використання соціально-економічного та антикорупційного потенціалу відкритих даних і їх ролі у післявоєнному відновленні України.