РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: фсб прагне дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні

Україна має витримати чергову потужну хвилю агресії окупантів, зокрема, в інформаційному просторі. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у четвер, 26 січня ц.р., в ефірі «24 каналу».

За словами Секретаря РНБО, сьогодні п’яте управління фсб «максимально відпрацьовує» завдання із дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. «Наближається 24 лютого, а жодних результатів немає, тому вони проводять таку «комплексну» роботу», - додав він.

«Дехто каже, що нашої перемоги не може бути, дехто розповсюджує інші нісенітниці. Вони зараз максимально активізувалися, і ближчим часом можемо почути багато різноманітних подібних «думок», - сказав він.

О. Данілов зазначив, що нині значно активізувалися, зокрема, кримінальні авторитети, які і раніше співпрацювали із фсб і нині перебувають за межами України.

Водночас він наголосив, що ситуація в Україні контрольована.

Сьогодні рф, сказав Секретар РНБО, прагне захопити всю територію Донецької і Луганської областей. Крім того, рф протягом останніх тижнів намагається знайти слабкі місця в обороні України, повідомив він.

«Як росіяни будуть рухатися далі, залежатиме від багатьох факторів, але ми бачимо, що вони поступово виснажуються», - сказав він, повідомивши, що втрати ворога на донецько-луганському напрямку у понад сім разів більше, ніж в українських військових.

За словами Секретаря РНБО, завдяки наполегливій, «з ранку до вечора» роботі Президента України на дипломатичному фронті партнери надали необхідну важку бронетехніку, що наближатиме нашу перемогу.

Він також висловив упевненість, що рф не вдасться до застосування ядерної зброї. Крім того, усвідомлення спроможностей партнерів України є додатковим аргументом проти того, аби «натиснути на кнопку», додав О. Данілов.

Говорячи про мобілізацію у рф, О. Данілов зазначив, що внутрішнє невдоволення наростатиме, і «зупинити його буде неможливо».

Відповідаючи на запитання щодо запровадження санкцій відносно церковників УПЦ мп, О. Данілов назвав цю структуру «небезпечною інституцією», нагадавши, що багато її представників працюють на ворога.

Крім того, сказав О. Данілов, триває робота щодо надання Україні «заморожених» російських активів, яку проводить Президент України і уряд. «Крига скресає, ми розуміємо, як в юридичний спосіб можна буде відпрацювати ці питання, - зазначив він. – росія заплатить за все, що накоїла».