РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов зустрівся з Міністром закордонних справ Нідерландів В. Гукстрою

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Міністром закордонних справ Королівства Нідерланди Вопке Гукстрою у рамках його візиту до України.

Під час зустрічі сторони обговорили розвиток українсько-нідерландського співробітництва та посилення підтримки Нідерландами України на її шляху до перемоги в агресивній війні, розв’язаній рф.

ministr_15_11_2.jpg

Секретар РНБО зазначив, що це сміливий крок - відвідувати Україну у воєнний час і під загрозою ракетних ударів. О. Данілов висловив щиру подяку нідерландській стороні за всебічну допомогу, надану нашій державі. «Ви – наші справжні друзі, і ми пишаємось цими взаєминами», - зазначив він.

На переконання О. Данілова, за результатами війни «рф має бути позбавлена ядерної зброї та повинна виплатити компенсації» Україні за завдані збитки. Крім того, за словами Секретаря РНБО, обов’язковими умовами завершення війни для України є повернення до кордонів 1991 року та одержання безпекових гарантій.

За словами О. Данілова, Україна готова ділитися з партнерами досвідом, одержаним у цій війні, і за цей досвід «нажаль ми платимо найдорожчим – життям наших людей».

Говорячи про ситуацію на передовій, Секретар РНБО України наголосив, що українська армія буде «перемагати на полі бою, незалежно від пори року та погоди». За його словами, російські терористи посилюють атаки на цивільне населення та інфраструктуру, і важливо, щоб «світ був єдиний» у питанні підтримки України на її шляху до перемоги над державою-терористом.ministr_15_11_4.jpg

Своєю чергою, пан Гукстра зазначив, що «ніщо не може зрівнятися зі сміливістю українського народу». Він висловив переконання у необхідності продовження підтримки України стільки, скільки це буде потрібно, адже українці «борються з імперіалізмом», і, «боронячи свою незалежність і територіальну цілісність, захищають усю Європу в цілому».

В. Гукстра запевнив, що Нідерланди і надалі будуть надавати нашій країні необхідну допомогу, зокрема у питаннях постачання сучасного озброєння та військової техніки, навчання військовослужбовців Збройних Сил України, гуманітарної підтримки. Також Нідерланди продовжуватимуть чинити санкційний тиск на державу-агресора та сприятимуть притягненню російських воєнних злочинців до відповідальності.