РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Вся сила нашої країни базується на сильних та спроможних громадах

forum_1.jpgСекретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов відкрив Національний форум «Безпечні та спроможні громади майбутнього», що проводиться Апаратом РНБО України спільно з Асоціацією малих міст України під патронатом Президента України.

За словами О. Данілова, децентралізація є одним з пріоритетів політики Президента України Володимира Зеленського. «Президент України цілком усвідомлює, що вся сила нашої країни базується на сильних та спроможних громадах», - сказав він. Тому, за його словами, цьому питанню 15 квітня 2021 року було присвячене окреме засідання РНБО України. За його підсумками ухвалено рішення «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», що введено в дію Указом Президента України від 29 квітня 2021 року № 180.

Секретар РНБО України наголосив на важливості спільних злагоджених зусиль громад та центральних органів влади для ефективної реалізації реформи децентралізації. «Ми маємо розуміти, що тільки спільними зусиллями ми з вами можемо спільно побудувати велику, потужну, заможну країну», - зазначив він.

Forum_3.jpegО. Данілов зазначив, в Апараті РНБО України розроблена та функціонує інформаційно-аналітична система Головного ситуаційного центру країни «СОТА», яка допоможе громадам володіти інформацією про те, що відбувається на їх територіях, «починаючи з землі, об‘єктів власності, можливостей ведення бізнесу».

Секретар РНБО України наголосив, що сьогодні «нам не треба нікого лякатися». «Ми точно знаємо, що правда на нашому боці і перемога буде за нами, але це залежить не тільки від Президента та членів РНБО. Це залежить від всіх нас», - сказав він, додавши, що спільними зусиллями «ми обов’язково побудуємо квітучу, могутню нашу країну».

Участь у сесії також взяли, зокрема, заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко та Віце-прем’єр-міністр України ̶ Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.