РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Соловйов взяв участь у роботі V Міжнародного медико-правового форуму «Правове регулювання діяльності у сфері охорони здоров’я: корупційні виклики під час пандемії»

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов 9 грудня 2021 року взяв участь у роботі V Міжнародного медико-правового форуму «Правове регулювання діяльності у сфері охорони здоров’я: корупційні виклики під час пандемії», який відбувається у м.Харкові.

Kh_2.jpegО. Соловйов під час виступу підкреслив актуальність тематики заходу та зазначив, що зважаючи на медичну реформу, що реалізується в Україні та  докорінним образом змінює основи суспільних відносин між державою, лікарем, фармацевтом та пацієнтом в сфері охорони здоров’я, важливим є забезпечення таких трансформацій фаховим юридичним супроводом, який базується на принципах та досвіді країн Європейського Союзу. Зокрема імплементація ряду важливих європейських норм в українське законодавство передбачена рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року «Про стан національної системи охорони здоров’я та невідкладні заходи щодо забезпечення громадян України медичною допомогою», введеним в дію Указом Президента України від 18 серпня 2021 року № 369.

Результати роботи Форуму, за словами О. Соловйова, є корисними не лише для практичної охорони здоров’я, а й сприятимуть подальшому впровадженню дієвих рішень в частині протидії корупції в сфері охороні здоров’я.