РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

НКЦК при РНБО України провів тренінг з розробки дорожньої карти реалізації Стратегії кібербезпеки України

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України провів тренінг з розробки Дорожньої карти реалізації Стратегії кібербезпеки України.

Метою розробки Дорожньої карти є формування спільного бачення всіма зацікавленими сторонами цілей та завдань Стратегії, чітка кореляція між рівнем стратегічного планування та щорічними планами Кабінету Міністрів України, забезпечення інклюзивного процесу залучення всіх суб’єктів забезпечення кібербезпеки за координуючої ролі НКЦК до процесу імплементації довгострокового деталізованого плану реалізації Стратегії.

Керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО Наталія Ткачук, відкриваючи захід, зазначила, що «важливо радикально змінити підхід до стратегічного планування у сфері кібербезпеки, забезпечивши включення до щорічних видатків державного бюджету потреб органів влади для виконання завдань, передбачених Планом реалізації Стратегії кібербезпеки України», та звернулася до учасників тренінгу з проханням вчасно подати відповідні розрахунки для їх узагальнення до Держспецзв’язку. 

Говорячи про виконання завдань Стратегії, Сергій Прокопенко, керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО, звернув увагу на те, що «у Стратегії вперше акценти зроблено не тільки на основних суб’єктах забезпечення кібербезпеки, а й на задачах інших державних установ, об’єктів критичної інфраструктури і підприємств приватного сектору». Він наголосив, що без активної участі всіх зацікавлених сторін неможливо забезпечити кібербезпеку країни.

У заході, який відбувсяв за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», взяли участь понад 35 представників державних органів, об’єктів критичної інфраструктури, громадських об’єднань та міжнародних організацій.