РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

НКЦК співпрацюватиме з Національною академією Служби безпеки України

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк (заступник Керівника Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України) та ректор Національної академії Служби безпеки України Андрій Черняк 19 листопада ц.р. підписали меморандум про партнерство та співробітництво між НКЦК та Академією.

Заступник Секретаря РНБО України наголосив, що підготовка кваліфікованого і компетентного кадрового резерву у сфері кіберзахисту є вкрай важливим питанням для сектору безпеки і оборони. НКЦК, сказав він, зацікавлений у підготовці фахівців, які захищатимуть український кіберпростір.

Dem_SBU_2.jpeg«Такі знання відточуються лише на практиці. НКЦК здійснює моніторинг усіх кіберінцидентів, які відбуваються на території України, - сказав С.Демедюк. - Ми готові надати нашу базу для стажування та відпрацювання навичок слухачів Академії СБУ, які в майбутньому будуть займатися кіберзахистом. Тож майбутні фахівці зможуть вивчити наявні загрози та навчаться їм протидіяти».

Відбувся обмін думками щодо ролі СБУ у національній системі забезпечення кібербезпеки, взаємодії основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки з метою попередження кібератак та мінімізації їх наслідків.