РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з керівниками дипломатичних представництв країн-членів ЄС, акредитованих в Україні

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з керівниками дипломатичних представництв країн-членів ЄС, акредитованих в Україні, за їх ініціативою.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальну безпекову ситуацію в регіоні, зокрема, в контексті ескалації російської гібридної агресії на Сході України.

13042021_dyp.jpgОсобливий наголос О. Данілов зробив на тому, що Україна прагне розв’язати конфлікт на Сході нашої держави насамперед політико-дипломатичним шляхом. «В України на сьогоднішній день немає плану повертати тимчасово окуповані території військовим шляхом, наше завдання – вирішити конфлікт виключно політико-дипломатичним шляхом, - сказав він. - Все інше – це суто інформаційна війна РФ, яку вони ведуть не лише на нашій території, але й в усій Європі».

У цьому контексті боротися з ворожою дезінформацією та пропагандою, за його словами, покликаний нещодавно створений при РНБО України Центр протидії дезінформації.

Секретар РНБО України також поінформував послів країн-членів ЄС про робочу поїздку Президента України Володимира Зеленського на передові позиції Збройних Сил України в Донецькій та Луганській областях.

«Ми не віддамо свою землю», - сказав О. Данілов, підкресливши, що українські військові на передовій готові до будь-якого загострення ситуації, а Україна продовжує бути «форпостом для всієї Європи».

О. Данілов також висловив подяку європейським дипломатам за підтримку нашої держави, наголосивши, що протидіяти агресору «без допомоги наших справжніх партнерів нам буде складно», але Україна готова дати достойну відповідь на загрози, які виникають біля її кордону.