РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з Послом Єгипту в Україні А. Елгаммалом

Секретар РНБО України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Арабської Республіки Єгипет в Україні Айманом Елгаммалом.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальний стан двостороннього співробітництва та перспективи його подальшого розвитку.

Posol Egip1.jpg«Наші країни мають давню історію дружніх відносин, і хоча пандемія створила певні складнощі для наших країн, таке співробітництво має продовжуватися», - сказав Секретар РНБО України.

Серед ключових напрямів двосторонньої співпраці сторони назвали посилення торгівельно-економічних зв’язків та підписання відповідних договорів, співпрацю у сфері оборонно-промислового комплексу та у космічній галузі.

У цьому контексті Секретар РНБО України зазначив, що в рамках реформування вітчизняного ОПК одним із завдань є залучення до співпраці зацікавлених країн, зокрема, шляхом створення спільних підприємств.Posol Egip2.jpg

Торкаючись питання співпраці у космічній галузі, Секретар РНБО України наголосив на важливості налагодження контактів та обговорення практичних пропозицій між єгипетською стороною та нещодавно створеним Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України.

Своєю чергою, пан Посол запевнив у готовності розширювати двосторонню співпрацю та виводити її на більш високий рівень. Зокрема за словами А. Елгаммалома, важливим є винесення актуальних для обох сторін питань на розгляд учасників майбутнього засідання Міжурядової спільної комісії з економічного та науково-технічного співробітництва між Україною та Єгиптом.