РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

М. Коваль: Законопроект щодо розвитку системи територіальної оборони готовий до внесення в парламент

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України генерал-полковник Михайло Коваль у вівторок взяв участь у пресконференції на тему «Територіальна оборона України. Поточний стан та перспективи розвитку». 

У заході також взяли участь командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України з територіальної оборони генерал-майор Анатолій Баргилевич; аналітик, член Ради волонтерів при Міністерстві оборони України та радник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ Денис Поданчук.

М. Коваль повідомив, що міжвідомча робоча група з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави, яку він очолює, розробила два законопроєкти щодо розвитку системи територіальної оборони, у яких враховано сучасні виклики і загрози. Обидва документи направлено до Офісу Глави держави.

До складу робочої групи увійшли, зокрема, представники силових структур, вищого військового командування, фахівці з міжнародного права.

«До міжвідомчої робочої групи увійшли фахівці всіх структур, які добротно попрацювали, ми розробили два альтернативних законопроєкти, і два тижні тому представили їх Президенту - Верховному Головнокомандувачу, - сказав Перший заступник Секретаря РНБО України. – Президент зробив деякі зауваження, які ми врахували, і ці законопроєкти зараз знаходяться в Офісі Президента України».

За словами М. Коваля, Президент Володимир Зеленський у визначений ним термін – до 29 грудня ц.р. – внесе на розгляд Верховної Ради України один з цих законопроєктів.

Він висловив сподівання, що парламент ухвалить цей важливий законопроєкт якомога швидше.

Перший заступник Секретаря РНБО України повідомив, що у Верховній Раді України зареєстровано ще один законопроект авторства народних депутатів.