РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

За ініціативи Апарату РНБО України розпочато серію навчань у рамках проекту створення Національного центру координації стійкості

За ініціативи Апарату Ради національної безпеки і оборони України та за підтримки Посольства Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні розпочато серію навчань у рамках проекту створення Національного центру координації стійкості.

У вівторок під час першого практичного семінару «Програма оцінки державних ризиків. Реєстр ризиків Львівської області» група посадових осіб Львівської міської ради ознайомилася з поняттям Державного реєстру ризиків з метою вдосконалення управління під час криз та надзвичайних ситуацій в Україні.

sem.jpgАпарат Ради представляли радник Секретаря РНБО України Андрій Зюзь і керівник Служби забезпечення координації діяльності органів виконавчої влади у сфері національної безпеки Костянтин Романцов; Посольство Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії – заступник радника з оборонних питань Робін Сіворд. У семінарі взяв також участь професор Королівського Британського коледжу з питань планування у надзвичайних ситуаціях Роджер Гомм.

Пілотний проект «Програма онлайн-навчання із формування реєстру ризиків Львівської області» заплановано реалізувати протягом 26 січня -
9 березня наступного року. Учасники ознайомляться з комплексною моделлю управління в умовах надзвичайних ситуацій і способами її застосування у формуванні організаційної відбудовоздатності, а також з видами ситуацій і тим, що потрібно для управління реагуванням на них.

Набутий досвід державні службовці використовуватимуть в інших областях України. Він також стане у нагоді під час розробки державного реєстру ризиків.

Як повідомлялося раніше, нещодавно затверджена Президентом України Володимиром Зеленським Стратегія національної безпеки України передбачає запровадження національної системи стійкості для забезпечення високого рівня готовності суспільства і держави до реагування на широкий спектр загроз.

sem1.jpg

Секретар РНБО України Олексій Данілов у листопаді ц.р. провів міжвідомчу робочу нараду за участю представників органів виконавчої влади, народних депутатів України та експертного середовища, присвячену питанню створення в Україні Національного центру координації стійкості, який «має стати не тільки структурою оперативного реагування на виклики, а й потужним аналітичним хабом, у якому працюватимуть фахівці – представники суб’єктів сектору безпеки і оборони».

На початку грудня Секретар РНБО України також представив створений Апаратом Ради у рамках інформаційно-аналітичної системи «СОТА» вебресурс з відкритими даними, за допомогою якого здійснюється моніторинг і комплексний аналіз стану національної безпеки щодо тенденцій регіонального розвитку, прогнозування суспільно-політичних, економічних та соціальних процесів на регіональному рівні.

Адреса вебсайту «Просторова трансформація України»: https://regions.rnbo.gov.ua