РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Заплановане на 2021 рік фінансування сектору безпеки і оборони в обсязі 5,92% від ВВП вище, ніж у 2020 році

У четвер, 10 вересня 2020 року, в Апараті Ради національної безпеки і оборони України відбулася нарада з питань підготовки оборонного бюджету на 2021 рік.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зазначив, що запланований у проекті бюджету на 2021 рік обсяг фінансування сектору безпеки і оборони України становить 5,92% від ВВП. Він нагадав, що відповідний показник на 2020 рік становив 5,45% від ВВП.

«Збільшення видатків – принципова позиція Президента України Володимира Зеленського у питаннях забезпечення національної безпеки», - наголосив Секретар РНБО України.

Питання щодо збільшення обсягів фінансування сектору безпеки і оборони було опрацьовано Міністерством фінансів України на виконання протокольного рішення за підсумками наради, що відбулася 3 вересня ц.р.

Учасники сьогоднішньої наради внесли пропозиції щодо фінансування потреб суб’єктів сектору безпеки і оборони у наступному році.

За підсумками обговорення Секретар РНБО України запропонував суб’єктам сектору безпеки і оборони проаналізувати стан відповідного фінансування у І-ІІІ кварталах 2020 року і підготувати до 15 жовтня ц.р. звіти про використання коштів.

При цьому Секретар Ради звернув увагу на важливість підвищення ефективності їх використання.

У нараді взяли участь Перший заступник Секретаря РНБО України генерал-полковник Михайло Коваль, Віце-прем’єр міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, Міністр оборони України Андрій Таран, Міністр фінансів України Сергій Марченко, Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді, Заступник Голови Служби безпеки України Олександр Якушев, Державний секретар Міністерства внутрішніх справ України Олексій Тахтай, Голова Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк, Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь, перший заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Олег Іващенко, перший заступник начальника Управління державної охорони України Вячеслав Штучний, т.в.о. командувача Національної гвардії України Володимир Кондратюк, Голова Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін, т.в.о. голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко, перший заступник Голови Державної міграційної служби України Наталія Науменко, керівники профільних служб Апарату РНБО України.